אלגנטי
טאניני
תשוקתי

יין מהודק ואלגנטי המראה רמות מדוייקות של טעמי הנביולו הנהדרים. בחך היין מראה רמת פרי גבוהה יחסית שמשתלבת באופן חושני עם הטאננים הרכים והחומציות, הפרי ממשיך לתת את אותותיו גם בפיניש הארוך.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Massolino
מומלץ לשתייה
2024 - 2050
נפח 750 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, סארלונגה ד'אלבה

דירוג המבקרים

96
rp
95
vinous
95
we

הולך טוב עם

בקר

בשר צייד

גבינות קשות

טלה

פסטה

מאסולינו ברולו פארוסי 2016 הוא יין מהודק ואלגנטי המראה רמות מדוייקות של טעמי הנביולו הנהדרים. ארומות של פירות יער אדומים, תבלין, מנטה מיד בולטות עם פתיחת היין כאשר יוצאים רבדים נוספים של ארומות לאחר שהיין נושם- קצת אדמתיות, ליקריץ' ופרחוניות מתמזגים באופן מושלם בכוס.

 

בחך היין מראה רמת פרי גבוהה יחסית שמשתלבת באופן חושני עם הטאננים הרכים והחומציות האופיינית לנביולו, הפרי ממשיך לתת את אותותיו גם בפיניש הארוך של היין.

 

ברולו פארוסי הוא ברולו קרו מכרם בעל אותו השם, מורכב כולו מענבי נביולו אשר מגיעים מהכרם הזה בלבד. כרם פארוסי, להבדיל משאר יינות הקרו של מאסולינו, ממוקמת בכפר בשם קאסטיליונה פאלטו. בכרם גפנים בנות 40 שנה ומעלה, אדמה מעורבת של גיר, חימר וחול, כרם בעל מפנה דרומי על צלע הר עם חשיפה טובה לשמש.

 

ברולו פארוסי הוא דוגמא נהדרת להשפעה ולו הקטנה ביותר שיש לסוג האדמה, מפנה הכרם וגובה הכרם על ענבי הנביולו. היין מתיישן מינימום של 30 חודשים בחביות עץ אלון ומינימום של 12 חודשים לאחר הבקבוק במרתפי היקב.

×