טאניני
מוקפד
נדיב

יין אשר מראה רכות עם נוכחות פרי חזקה ועם זאת אלגנטי להפליא. מהרגע הראשון בין אם בארומות או בחך ניתן להבחין בפרי הטהור הקיים ביין הזה, בחך מתקבל יין מלא ועשיר.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Parusso Armando
מומלץ לשתייה
2020 - 2040
נפח 750 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, מונפרטה ד'אלבה

דירוג המבקרים

93
rp
94
vinous
96
js

הולך טוב עם

בקר

בשר צייד

גבינות קשות

טלה

פסטה

פארוסו ברולו מוסקוני 2015 הוא יין אשר מראה רכות עם נוכחות פרי חזקה ועם זאת אלגנטי להפליא. מהרגע הראשון בין אם בארומות או בחך ניתן להבחין בפרי הטהור הקיים ביין הזה- שילוב של פרי בשל ורך עם עוקצנות קלה של דובדבן חמצמץ.

 

בבוקה הארומתי הדומיננטי יותר הוא הפרי הבשל בשילוב עם דובדבן שחור, שוקולד, תפוז דם, נגיעות של ליקריץ' וארומה מעושנת. בחך מתקבל יין מלא ועשיר בפרי עם נגיעות של דובדבן חמצמץ וסיומת של פרי בשל.

 

ברולו מוסקוני מגיע מקרו (CRU) בעל אותו השם אשר נמצא במונפרטה ד'אלבה. גיל הגפנים בבוסייה נע בין 15 ל- 20 שנה. הרכב האדמה הוא מעורב- חוואר ואדמת טוף לבנה .

 

לאחר הבציר, הענבים נשארים באשכולות שלמים לעוד 3-4 ימים לפני תחילת תהליך ייצור היין, לפי מרקו פארוסו הענבים צריכים מספר ימים להירגע מהשוק של הבציר ולתת לגבעולי האשכולות עוד כמה ימים להבשיל. לאחר התסיסה וההשרייה היין עובר יישון של מינימום 18 חודשים בחביות עץ צרפתיות- 100% חדשות ומינימום 6 חודשים לאחר הבקבוק ביקב.

×