אלגנטי
מדוייק
מפתה

היין מציע מהרגע הראשון יותר עוצמה ועושר בטקסטורה של היין ממה ש"סטנדרטי" לקבל מהאפליסיון של ברברסקו. זה הוא יין מלא, טאננים ברורים אך לא תוקפניים עם חומציות רעננה וסיומת ארוכה ויחסית יבשה.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Rizzi
מומלץ לשתייה
2020 - 2033
נפח 750 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, ברברסקו

דירוג המבקרים

92
rp
95
js
95
we

הולך טוב עם

בקר

גבינות קשות

טלה

עוף

פסטה

ברברסקו נארוו 2016 מציע מהרגע הראשון יותר עוצמה ועושר בטקסטורה של היין ממה ש"סטנדרטי" לקבל מהאפליסיון של ברברסקו. זה הוא יין מלא אשר מתחיל עם ארומות של פירות יער פראיים, בדגש על פטל, ורדים ועלי כותרת ונגיעה של מנתול ותבלינים.

 

בחך גוף היין עוטף את כל הפה, עם מבנה טעמים ברור ומלא. נוכחות של פרי אדום מובילה את מגוון הטעמים, פטל מרוסק ודובדבן מורלו, עם שילוב של ליקריץ' ומינרליות מרעננת. טאננים ברורים אך לא תוקפניים עם חומציות רעננה וסיומת ארוכה ויחסית יבשה.

 

ברברסקו נארוו מגיע מקרו (CRU) בעל שם זהה, אשר נמצא למרגלות הכפר טרייסו. כל המאפניים של הקרו מובלים לכך שזה הוא אחד הכרמים הכי טובים בכל אזור ברברסקו. הכרם פונה באופן מושלם לכיוון דרום, דבר מה המבטיח חשיפה טובה לשמש, ומעל גובה פני הים. הכרם בנוי באופן מאוד תלול, מה שמקשה מאוד על העבודה בכרם ואפילו הופך אותו למעט מסוכן, אך עם זאת משפר את החשיפה המוחלטת של כל הענבים לשמש. אל שני המאפניים הראשונים מצטרף הרכב האדמה- אדמת חוואר לבנה בעיקרה. אדמת חוואר לבנה היא אדמה שקשה להפרות, עובדה זו גורמת לענבים לעבוד קשה יותר ולקבל יותר מהאדמה עצמה.

 

ברברסקו נארוו עובר יישון משולב של חביות עץ סלובניות גדולות, מיכלי בטון ויישון לאחר בקבוק. כל שלב בתהליך היישון לוקח כ- 12 חודשים, כאשר את היין משחררים למכירה 3 שנים לאחר הבציר.

×