מדוייק
נפלא
קלאסי

יין בעל גוף ומבנה דחוס ומלא, ככל שהוא נפתח יוצאים ממנו ארומות וטעמים מופלאים. טאננים מודגשים אך עם זאת רכים וחומציות מעט חצופה שמרימה את טעמי הפרי הבולטים, סיומת ארוכה וייחודית.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Rizzi
מומלץ לשתייה
2020 - 2033
נפח 750 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, ברברסקו

דירוג המבקרים

92
rp
91
js
96
we

הולך טוב עם

בקר

גבינות קשות

טלה

עוף

פסטה

ברברסקו פאיורה 2016 הוא יין בעל גוף, מבנה דחוס ומלא, לוקח לו זמן להיפתח אבל ברגע שהוא מתחיל הוא מוציא ממנו ארומות וטעמים מופלאים. תחילה הוא פתוח עם הפרי- פרי אדום עם נוכחות של דובדבן מיובש ואוכמניות, מאחורי הפרי מתגנבת לה לבמה ארומת הורדים עם מעט פלפל כתוש ונגיעות של ארומת עור חדש.

 

יין בעל צבע אדום עם נגיעות גארנט כתמתם, גוף היין אשר ממלא את החך בנדיבות ועם זאת בעל רכות. ראשית אנחנו מקבלים את טעמי הפרי האדום, דובדבן ופטל ואז משתלבים טעמי רימון, ליקריץ' וכוכב אניס. טאננים מודגשים אך עם זאת רכים וחומציות מעט חצופה שמרימה את טעמי הפרי הבולטים, בסיומת הארוכה ניתן לשים לב לקצת טעמי קליפת תפוז.

 

ברברסקו פאיורה מגיע מקרו (CRU) בעל אותו השם, כאשר הכרם ממנו נבצרים ענבי הנביולו ליין זה נמצא בלב הקרו כאשר הכרם בעל מפנה דרום מערב. האדמה בקרו פאיורה היא אדמה מעוברת אשר מבוססת על אדמת חאוור לבנה בשילוב עם חימר וגיר.

 

יישון היין מתחיל בחביות עץ סלובני גדולות לתקופה של מינימום 12 חודשים ולאחר מכן עוד כ- 8 חודשים במיכלי בטון. לאחר הבקבוק היין ממשיך להתיישן במרתפי היקב לעוד כ- 13 חודשים. התוצאה הסופית היא שאת היין משחררים לשוק מינימום 3 שנים לאחר הבציר.

×