
2016 Delas Freres Hermitage Domaine des Tourettes
₪310
גוף בינוני עד מלא ועשיר בטעמים של פטל שחור אנרגטי וקומפוט דובדבנים מרוכז, בעל מבנה טאנני מהודק. סיומת עם נגיעות של ציפורן וגרידת תפוז אשר משאירות טעם של עוד בפיניש הארוך הפירותי של היין.
קל
מלא
חלק
עוקצני
יבש
מתוק
חומצי
פירותי
טוב לדעת
דירוג המבקרים
הולך טוב עם
בקר
בשר צייד
גבינות בשלות ומיושנות
גבינות קשות
טלה
בעת המזיגה לכוס של הרמיטאז' דומיין דה טורט 2016 בולט צבעו הסגול כהה עם נגיעות של גוונים אדומים מבריקים. היין הוא בעל ארומות מתפרצות של ליקר דובדבנים, דומדמניות שחורות, פטל אדום עם נגיעות של מינרליות מעושנת, פרחים ורמיזות של בשר על הגריל.
בחך היין מציג גוף בינוני עד מלא ועשיר בטעמים של פטל שחור אנרגטי וקומפוט דובדבנים מרוכז, בעל מבנה טאנני מהודק אשר מעיד על יכולת ההתפחות של היין. סיומת עם נגיעות של ציפורן וגרידת תפוז אשר משאירות טעם של עוד בפיניש הארוך הפירותי של היין.
הרמיטאז' דומיין דה טורט מורכב 100% ענבי סירה. הענבים מגיעים משלוש חלקות מפורסמות בהרמיטאז'- ל'ארמיט (L'Ermite), לה סאבו (le Sabot) ולה בסאר (les Bessards) כאשר כל חלקה נותנת גיוון בהרכב האדמה שלה וכתוצאה מזה משפיעה באופן ייחודי על הענב. הבציר נעשה בהתאם לזמן ההבשלה של כל חלקה, בציר ידני בלבד.
הענבים מהכרמים מיד עוברים השרייה במגע עם הקליפות למשך כיומיים, לפני התסיסה. לאחר מכן ממשיכים עם התסיסה האלכוהולית במגע עם הקליפות למשך כ- 10 ימים עם דחיסה ושטיפה חוזרת- כל התהליך הזה מתרחש במיכלי בטון ונמשך כ- 20 יום. תסיסה מולולקטית מתרחשת בחביות עץ אלון. היין מתיישן כ-18 חודשים בחביות עץ אלון כאשר החביות מתחלקות בין חביות חדשות וחביות שהיה בהן שימוש פעם אחת, הרכב החביות נקבע בהתאם למאפייני הבציר הרלוונטי.