אלגנטי
מלטף
עוצמתי

הבוקה הארומתי מתחיל עם נגיעות חריפות של מקל קינמון, ציפורן וכוכב אניס כאשר ליבת הארומה היא של ורדים ופירות יער שחורים ובשלים. גוף היין מלא ויש בו רעננות נעימה שממשיכה עם סיומת ארוכה ומינרלית.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים קברנה סוביניון , מרלו , פטיט ורדו
יקב Chateau Haut Bailly
מומלץ לשתייה
2025 - 2042
נפח 750 מ״ל
מדינה צרפת
איזור בורדו, פסאק לאוניון

דירוג המבקרים

96
rp
95
vinous
95
js
95
we

הולך טוב עם

בקר

בשר צייד

גבינות בשלות ומיושנות

גבינות קשות

עוף

שאטו הו באלי גרנד קרו קלאסה בציר 2017 מורכב מ- 60% קברנה סוביניון, 32% מרלו, 4% פטי ורדו ו- 4% קברנה פרנק. צבעו של היין סגול עמוק עם נגיעות של כתמתם, הבוקה הארומתי מתחיל עם נגיעות חריפות של מקל קינמון, ציפורן וכוכב אניס כאשר ליבת הארומה היא של ורדים ופירות יער שחורים ובשלים.

 

גוף היין מלא ובעל טאננים ברורים ובשלים, עם שכבות של פירות יער שחורים, עשבים על הגריל, קינמון ונגיעות של שוקולד. יש ביין רעננות נעימה שממשיכה עם סיומת ארוכה ומינרלית. היין מתיישן כ- 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, חצי מהן חדשות.

 

שאטו הו באלי גרנד קרו קלאסה מגיע מפסאק לאוניון, בגדה השמאלית של בורדו, בדרוג Cru Classé גפנים בנות כ- 35 שנה, כאשר 15% מהגפנים הן בנות 120 שנה. החלוקה בכרם היא 60% קברנה סוביניון, 34% מרלו, 3% קברנה פרנק ו- 3% פטיט ורדו.

 

היקב החל את פועלו עוד ב- 1461 וכבר ב- 1630 הפך להיות שם דבר בין יינות בורדו ובכל העולם כאשר הוא שמר על רמת איכות גבוהה ולא מתפשרת לאורך כל שנותיו. הענבים עוברים את תהליך הויניפקציה במיכלי בטון ופלדת אל חלד בגדלים שונים, רוב הנוזל עובר תסיסה מולולקטית במיכלים כאשר כ- 20% עובר תסיסה מולולקטית בחביות עץ. יישון היין מתרחש בחביות עץ כאשר 50% עד 65% מהן חדשות. החל מבציר 2021, לאחר שיפוץ מאסיבי, החל היקב להתשמש במרתפים החדשים.

×