טאניני
מדוייק
קלאסי

היין מראה את האישיות הכובשת שלו מהרגע הראשון, בעל גוף מרוכז, עשיר בטעמים ונגיש עם בוקה ארומתי מלא. גוף עשיר, מלא ועמוק שעוטף את החך בעל טאננים מעודנים יחסית ואיזון ארוך טווח.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Elio Grasso
מומלץ לשתייה
2024 - 2045
נפח 750 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, מונפרטה ד'אלבה

דירוג המבקרים

95
rp
96
vinous
98
js

הולך טוב עם

בקר

גבינת עיזים

טלה

עגל

פסטה

הרכב האדמה של ברולו ג'ינסטרה קאסה מאטה 2017 גורם לכך שהאדמת החימר מצליחה לשמור אחוז גבוה יחסית של לחות מה שהופך את הכרם לכזה אשר מתמודד בצורה מעולה עם הבציר החם והיבש של 2017.

 

היין מראה את האישיות הכובשת שלו מהרגע הראשון, בעל גוף מרוכז, עשיר בטעמים ונגיש עם בוקה ארומתי מלא. הפרי האדום עומד במרכז הבוקר הארומתי ועל החך בשילוב עם דובדבנים כהים, מנטול, ליקריץ', תבלין עם נגיעות של עץ אורן ורמיזה של עור חדש. גוף עשיר, מלא ועמוק שעוטף את החך בעל טאננים מעודנים יחסית ואיזון ארוך טווח.

 

ברולו ג'ינסטרה קאסה מאטה מגיע מקרו (CRU) בעל אותו השם באזור ג'ינסטרה מגפנים בנות 40 שנה, זה הוא בעצם הקרו הכי ותיק של משפחת אליו גראסו. הענבים בקרו זה נבצרים מעט מאוחר יותר מהקרו האחרים של היקב. אדמת קרו ג'ינסטרה קאסה מאטה מורכבת משילוב של אדמת אבן גיר עם מעט חימר, אדמה לא דחוסה מידי כאשר הכרם בעלת מפנה דרומי עם חשיפה טובה לשמש ואדמה שסופחת שמש באופן מושלם.

 

תהליך הויניפיקציה של הענבים נעשה בנפרד עבור כל כרם וחלקה בתוך הקרו, לאחר התסיסה האלכוהולית היין עובר תסיסה מולולקטית ואז ממשיך להתיישן בחביות עץ אלון סלובני, 25 הקטוליטר, למינימום של 36 חודשים ועוד מינימום 8 חודשים לאחר הבקבוק במרתפי היקב.

×