טאניני
מדוייק
קלאסי

מתחיל מעט ביישן, אבל עם הזמן יוצא אל פני השטח אופיו המדהים. התמהיל הארומתי, אומנם מורכב, אבל מתגלה בשלבים באופן מאוד מעודן. בחך פוטנציאל התפתחות ענק, טעמים שעוטפים את הפה ורק משארים תחושה של עוד.

קל

מלא

חלק

עוקצני

יבש

מתוק

חומצי

פירותי

טוב לדעת

זן ענבים נביולו
יקב Elio Grasso
מומלץ לשתייה
2025 - 2052
נפח 1500 מ״ל
מדינה איטליה
איזור פיימונטה, מונפרטה ד'אלבה

דירוג המבקרים

97
rp
97
vinous
97
js
97
we

הולך טוב עם

בקר

גבינת עיזים

טלה

עגל

פסטה

ברולו ג'ינסטרה קאסה מאטה 2016 מתחיל מעט ביישן, אבל עם הזמן יוצא אל פני השטח אופיו המדהים. בעל ארומות של פרי אדום בשל, פירות יער פראים, צמחי תבלין על הגריל, פרחים מרוסקים ולילך מיובש- התמהיל הארומתי, אומנם מורכב, אבל מתגלה בשלבים באופן מאוד מעודן.

 

בחך היין מראה פוטנציאל התפתחות ענק כאשר רמת החומציות והטאנין הגבוהות נותנות רמז, ולו הקטן ביותר, למה שהזמן יכול להוציא מהיין הזה. טעמים של פרי אדום עוטפים את הפה ורק משארים תחושה של עוד.

 

ברולו ג'ינסטרה קאסה מאטה מגיע מקרו (CRU) בעל אותו השם באזור ג'ינסטרה מגפנים בנות 40 שנה, זה הוא בעצם הקרו הכי ותיק של משפחת אליו גראסו. הענבים בקרו זה נבצרים מעט מאוחר יותר מהקרו האחרים של היקב. אדמת קרו ג'ינסטרה קאסה מאטה מורכבת משילוב של אדמת אבן גיר עם מעט חימר, אדמה לא דחוסה מידי כאשר הכרם בעלת מפנה דרומי עם חשיפה טובה לשמש ואדמה שסופחת שמש באופן מושלם.

 

תהליך הויניפיקציה של הענבים נעשה בנפרד עבור כל כרם וחלקה בתוך הקרו, לאחר התסיסה האלכוהולית היין עובר תסיסה מולולקטית ואז ממשיך להתיישן בחביות עץ אלון סלובני, 25 הקטוליטר, למינימום של 36 חודשים ועוד מינימום 8 חודשים לאחר הבקבוק במרתפי היקב.

×