עם לגימה ראשונה היין מתפזר בפה באופן אחיד ועוטף לחלוטין את החך עם שילוב של פרי אדום רך ועם זאת מלא, טאננים ברורים ומלאים שמעידים על יכולת יישון היין, וחומציות קלילה ורעננה.
קל
מלא
חלק
עוקצני
יבש
מתוק
חומצי
פירותי
טוב לדעת
דירוג המבקרים
הולך טוב עם
בקר
גבינות קשות
טלה
עוף
פסטה
ברברסקו פאיורה 2017 מביא לידי ביטוי את קרו פאיורה באופן מושלם. ראשית עם הארומות- נוכחות מדהימה של פרי אדום עם דגש על פטל וקסיס, בשילוב עם ורדי פרא, מעט ליקריץ' ונוכחות מרעננת של תבלין בעל חריפות קלילה ונעימה. ברגע המזיגה לכוס ניתן להבחין בצבע היין הייחודי של ענב הנביולו- אדום עם נגיעות של כתום.
עם לגימה ראשונה היין מתפרס ומתפזר בפה באופן אחיד ועוטף לחלוטין את החך עם שילוב של פרי אדום רך ועם זאת מלא, ליקריץ' קליל וקצת פלפל שחור מרוסק. טאננים ברורים ומלאים שמעידים על יכולת יישון היין, וחומציות קלילה ורעננה.
ברברסקו פאיורה מגיע מקרו (CRU) בעל אותו השם, כאשר הכרם ממנו נבצרים ענבי הנביולו ליין זה נמצא בלב הקרו כאשר הכרם בעל מפנה דרום מערב. האדמה בקרו פאיורה היא אדמה מעוברת אשר מבוססת על אדמת חאוור לבנה בשילוב עם חימר וגיר.
יישון היין מתחיל בחביות עץ סלובני גדולות לתקופה של מינימום 12 חודשים ולאחר מכן עוד כ- 8 חודשים במיכלי בטון. לאחר הבקבוק היין ממשיך להתיישן במרתפי היקב לעוד כ- 13 חודשים. התוצאה הסופית היא שאת היין משחררים לשוק מינימום 3 שנים לאחר הבציר.