
ברולו 2014 הוא שילוב של ענבי נביולו משני הקרו המובילים של אליו גראסו, קאסה מאטה וגאבריני קיניירה. בחך היין אלגנטי, מעודן, מאוזן ומלא, בעל טקסטורה בולטת, יין בעל אישיות נעימה לבריות.
קל
מלא
חלק
עוקצני
יבש
מתוק
חומצי
פירותי
טוב לדעת
דירוג המבקרים
ברולו 2014 הוא שילוב של ענבי נביולו משני הקרו המובילים של אליו גראסו, קאסה מאטה וגאבריני קיניירה. הסיבה לשילוב הזה, להדביל מבצירים קודמים בהם מכל קרו נעשה יין בפני עצמו, היא תנאי הגידול הקשים של 2014 וכתוצאה מכך יבול קטן יותר של ענבים. למרות הבחירה לשלב בין שני הקרו ברולו 2014 הוא יין מצויין שאינו יורד באיכות מאחיו.
בעל בוקה ארומתי של פירות יער פראיים, פרחים כחולים ותבילינים כתושים. בחך היין אלגנטי, מעודן ומאוזן ועם זאת מלא ובעל טקסטורה בולטת. זה הוא יין בעל אישיות נעימה לבריות.
ברולו 2014 מורכב משני הקרו (CRU) המובילים של אליו גראסו. ג'ינסטרה קאסה מאטה, בעל אדמת גיר עם מעט חימר וגפנים בנות כ- 40 שנה וגאבריני קיניירה, בו שילוב של אדמת אבן גיר עם מעט חול, אדמה לא דחוסה אשר סופחת שמש בצורה אחידה וגפנים בנות ב- 35 שנה. שניהם בעלי מפנה דרומי עם חשיפה טובה לשמש.
לאחר התסיסה האלכוהולית היין עובר תסיסה מולולקטית ואז ממשיך להתיישן בחביות עץ אלון סלובני, 25 הקטוליטר, למינימום של 30 חודשים ועוד מינימום 8 חודשים לאחר הבקבוק במרתפי היקב.